BeauXX is gespecialiseerd in haarverlies

BeauXX is gespecialiseerd in haarverlies. Dat betekent dat wij als geen ander weten hoe we hier mee om moeten gaan. Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval en dus ook verschillende oplossingen. Eén van de oplossingen is een pruik of een haarstuk, waarmee kale plekken kunnen worden bedekt of juist worden aangevuld.

 

Voor haar

Voor haar

Haarverlies is niet de enige reden waarom vrouwen een haarwerk dragen. Ook modieuze aspecten spelen vaak een rol. Daarom hebben wij van beauXX een zeer uitgebreide collectie.

Voor hem

Voor hem

Ook voor mannen hebben we een zeer uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit. Wij van beauXX willen u graag meer vertellen over de mogelijkheden zodat u uw zelf weer kent als u in de spiegel kijkt.

Voor kinderen

Voor kinderen

Helaas worden ook kinderen getroffen door kaalheid, dat kan verschillende factoren hebben. Een haarwerk van een kind moet aan andere eisen voldoen als een haarwerk voor een volwassenen. Een kind moet kunnen spelen en ravotten, daar houden we rekening mee bij het aan meten van een kinderhaarwerkwerk.

Mogelijke oorzaken van haaruitval

Alopecia Androgenetic

Een mannelijke vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen die langzaam uitbreiden. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia Areata

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Dit is een ziekte van de haarwortels. De plekken waar de haarwortels zijn aangetast zijn in de regel rond of ovaal. In de plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei toont.

Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan. Alopecia areata kan beperkt blijven tot de hoofdhuid, maar soms ook elders op het lichaam voorkomen. De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend. Als oorzaak van alopecia areata wordt gedacht aan een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam, de immuniteit. De afweer is als het ware ontspoord en richt zich niet tegen infecties van buitenaf maar tegen het eigen lichaam, in dit geval tegen de haarwortels.

Chemotherapie

Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken nade eerste behandeling.

De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan. Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Haaruitval door chemotherapie

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals vóór de chemo-behandeling. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem altijd contact op met een Mediceuticals specialist / haarwerker voor persoonlijk advies en begeleiding.

Andere oorzaken van haaruitval

Shock / Trauma, Medicatie, Erfelijkheid, Menopauze of Ouderdom.’

 

Wilt op gesprek komen om uw mogelijkheden te bespreken?

Afspraak maken